Пере Арагонес встъпи в длъжност като 132-и министър-председател на Каталуния в

...
Пере Арагонес встъпи в длъжност като 132-и министър-председател на Каталуния в
Коментари Харесай

Пере Арагонес встъпи в длъжност като премиер на Каталуния в отсътвието на опозицията

Пере Арагонес встъпи в служба като 132-и министър-председател на Каталуния в наличието на водача на партията си Ориол Жункерас и предшественика си Ким Тора и в отсъствието на опозицията. В речта си тойо беща „ да направи амнистията и самоопределението неизбежни “ като насърчи " обществена правдивост и национална независимост " , които счита за „ неразделни “.

Поемам тази отговорност с цялата ѝ историческа тежест ",обяви Арагонес на формалната гала по встъпването му в служба. " Напълно съзнавам компликациите, които би трябвало да преодолеем ,  като стартираме от обществена и икономическа рецесия, която ускори неравенствата в обществото ", сподели той и даде обещание още тази седмица да разгласи имената на 14-те си министри в районното държавно управление.

Арагонес благодари и на предшественика си Ким Тора, който бе отхвърлен от поста от съда, за отдадеността му " през последните извънредно сложни години, в които трябваше да ce изправи пред предизвикването да възвърне каталунските институции след 155 г ”.

В речта си той нито един път не загатна испанската Конституция и краля. Опозицията отхвърли да участва поради водача на Републиканска лява партия на Каталуния Ориол Жункерас, който за следващ път получи особено позволение да излезе за ден от пандиза, където излежава 13-годишна присъда за противозаконния референдум от 2017 година. Председателят на „ Гражданите ” Карлос Каризоса написа вT witter, че встъпването в служба на Арагонес ще бъде " стартовият сигнал за нов прелом против демокрацията ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР